Bruker du mobilen din alt for mye?

Mobilen har på kort tid blitt helt livsnødvendig i hverdagen, og for de aller fleste nordmenn har alt mer avanserte mobiltelefoner også erstattet mange andre dingser – alt fra musikkspillere til kameraer og PC. Det er viktig å huske på dette når man tenker over hvor mye tid man bruker med mobilen, at den faktisk erstatter tidsbruken til en rekke andre ting. Kanskje man til og med kan si at det å spille nett med en Casino Cruise bonuskode betyr at man har spart tiden det ville ha tatt å reise til Las Vegas, og da sparer man jo ekstremt mye tid.

Måter å måle mobilbruk på

Det finnes etter hvert en rekke forskjellige verktøy som kan hjelpe til med å måle hvor mye tid man virkelig bruker foran mobilen, og det kan kanskje bli en skremmende overraskelse for noen.

  • Både iPhone og Android har funksjoner for «digital wellbeing», og det er mulig å finne informasjon om for eksempel tidsbruk i en app.
  • Dessuten finnes det en rekke tredjeparts apper, som kan benyttes til å måle bruken av apper på forskjellige måter.
  • Noen tjenester har også egen statistikk, for eksempel er det mulig å følge med på hvor mange timer man bruker på YouTube.

Det å faktisk måle hvor mye tid man bruker vil være nyttig, både for å faktisk finne ut av hvilke apper som virkelig stjeler tid og hvor mye tid som går med hver eneste dag.

Noen enkle verktøy for å få kontroll over mobilbruk

Hvis man synes at tidsbruk på mobil er alt for høyt, er det greit å ta tak i det så raskt som mulig. Til syvende og sist handler det om endrede prioriteringer, og helt enkelt trening i å legge fra seg mobilen.

  • Noe som virkelig kan spare tid, det er å ta en opprydding på telefonen og fjerne apper som tar mye tid uten å gi noe positivt tilbake. Det handler selvfølgelig ikke om å slette alt av spill og underholdning på mobilen, det er heller omvendt slik at det er fint med noen avbrekk i løpet av dagen. Samtidig bør man gå over med et kritisk blikk, er det for eksempel nødvendig å ha alle sosiale mediers apper på mobilen? Kanskje det er nok å sjekke oppdateringer en gang om dagen på en annen flate?
  • Det finnes en rekke apper som kan begrense appbruk, selv om det kan fremstå som selvmotsigende å installere en ny app for å redusere bruken av andre apper. I forhold til disse appene må man tenke over hvilket nivå man vil legge seg på. Det er mulig å få hjelp med å holde styr på tiden, men også med å faktisk blokkere ting og ta en skikkelig time out.
  • Til slutt er det jo faktisk lov å skru av telefonen helt noen ganger. Det er selvfølgelig ekstremt praktisk å hele tiden ha tilgang til en verden av informasjonen, og dessuten være konstant kontaktbar, men det er deilig å logge helt av.

Så ta en titt på mobilbruket ditt allerede i dag, kanskje er det begynnelsen på sunnere digitale vaner.

admin Author