Skam-eventyret er over

Nå er Skam-eventyret over, til hele Norges (og store deler av verdens) skuffelse. Den siste sesongen handlet om Sana, og tok opp et svært viktig tema; nemlig det å være muslim ungdom i Norge. Serien har blitt enormt populær verden over, og spesielt i Sverige og Kina har den tatt helt av. Gabrielles låt «Fem Fine Frøkner» har ligget på Sveriges toppliste etter at den ble spilt i Skam, og alle jentene vil være Noora med rød leppestift og blond bob. Serien har i det hele tatt hatt en enorm påvirkning på voksne så vel som unge, og normaliserer temaer som er litt mer tabu enn det vi selv ønsker å innrømme.

For vi vil hele tiden fremstå som åpne og imøtekommende, og vi vil alltid presisere at vi tar imot alle med åpne armer. Men likevel er vi ikke helt der vi vil være, og Skam har sørget for å løfte oss et steg videre. Hele sesong 3 handlet om Isak og Even og deres forelskelse i hverandre. Denne sesongen har virkelig løftet homofili opp og normalisert det, slik det skal være. Hele verden ble revet med av denne stormfulle romansen, og alle heier på «Evak».

Men hva gjør Skam-stjernene nå?

Iman Meskini, som spilte Sana, forteller at hennes neste steg er militæret. Hun skal inn i luftforsvaret på Madla, og har jobbet hardt for å forberede seg i forkant. Fra 25. juli blir hun en del av militærlivet, og vi har dermed fått en meget sterk og viljesterk person inn i forsvaret vårt. Hun forteller til VG at hun har fulgt et åtte ukers treningsprogram, slik at hun blir mest mulig forberedt på det som møter henne på Madla.

Josefine Frida Pettersen, som spilte Noora, leverer nå forestilling etter forestilling i stykket «Robin Hood Rai Rai i Sherwoodskogen» på Trøndelag Teater i Trondheim. Dette er hennes teaterdebut, og publikum strømmer til fra Sverige og Danmark for å se henne. Rai Rai i Sherwoodskogen er en trøndersk variant av den kjente historien Robin Hood, og karakteren Josefine spiller heter, utrolig nok, Samantha Fox.

Ulrikke Falch, som spilte Vilde, har utmerket seg veldig ved å være en utrolig bra ambassadør for kvinners rettigheter og likestilling. I tillegg til at hun ofte legger ut inspirerende og engasjerte tekster og bilder på sosiale medier, holdt hun også en 8. mars-appell under kvinnedagsfeiringen i Oslo.

admin Author