EM i kvinnefotball

Nå er det straks duket for EM i kvinnefotball, og våre damer er klare. I forkant har landslagssjef Martin Sjögren tatt ut hele tre debutanter; keeperen Oda Marie Bogstad, midtstopper Frida Maanum og forsvarsspiller Kristine Leine. Mange mener at dette er et svært modig trekk av Sjögren, men dette her er spillere som har vist seg verdig en plass på landslaget.

Generalprøve mot Frankrike

11. juli var det duket for generalprøve mot Frankrike, og våre damer kunne strengt tatt ha spilt en mye bedre kamp enn de gjorde. Frankrike hadde stålkontroll mot Norge, og utnyttet de svake punktene vi viste til sin fordel. Det var like før det ble tap, men Maren Mjelde utlignet til 1-1 like før kampslutt. Dermed ble det uavgjort, noe som for så vidt er bra tatt i betraktning de svake sidene Norge viste. Dog blir de nødt til å ta seg kraftig sammen og gjennomgå flere punkter når det kommer til det tekniske og det strategiske. De viste likevel en meget sterk side mot slutten av kampen, og det er ingen tvil om at disse jentene har det i seg – men en slik side må de kunne vise gjennom hele mesterskapet, ikke bare de siste minuttene av en kamp. Denne kampen var også debut for 17 år gamle Frida Maanum, så mye håp ligger på henne i framtiden. Dette er en solid spiller som har vist at hun fortjener en plass på landslaget med sin voksne spillestil.

Ada Hegerberg, som til vanlig spiller for Lyon, uttalte at dette var for dårlig innsats. Hun sier likevel at lagmoralen det norske laget viste, og evnen til å ta seg opp på slutten er noe de bør ta med seg videre. Hegerberg har vist seg som et virkelig stort talent, og ble i fjorårets sesong kåret til Europas beste kvinnelige fotballspiller av UEFA. I år har hun også vunnet BBCs pris for årets kvinnelige fotballspiller.

Fin mulighet

Likevel er det fint for det kvinnelige landslaget å kjenne på et slikt resultat i forkant av mesterskapet. Ifølge scoreren Maren Mjelde var dette en a-ha-opplevelse for alle på laget, og det er ingen tvil om at hele landslaget ønsker å dra seg selv i nakkeskinnet for å jobbe bedre mot neste kamp og mot EM. Nå er det viktig at de går igjennom kampen og finner ut av hva de kan gjøre bedre til neste gang. Frankrike er et svært sterkt lag, så sånn sett er uavgjort et relativt godt resultat. Det viser i det minste at vi fortjener å delta, og at vi kan ha en reell sjanse dersom det blir gjort noen få justeringer.

admin Author