Herrefotball

Rosenborg på topp
Vi er snart halvveis inn i Eliteserien, og Rosenborg holder seg fortsatt på toppen av tabellen. Etter helgas kamp mot Sandefjord, som endte i 5-1 til RBK, ligger Sandefjord nå relativt farlig nært nedrykk. Det er kun Viking, Tromsø og Kristiansund BK som ligger dårligere an, med henholdsvis 10, 14 og 17 poeng. Sandefjord har 18, hvilket betyr at det kun er 1 poeng som skiller dem fra Kristiansund, og de er 8 poeng unna å være nederst på tabellen (hvis du føler deg heldig, kan du lære mer om å satse muligheter her – crapsgeeks-no.com).

Kampen åpnet godt for Sandefjord, men de hadde bare overtaket de første tjue minuttene, før Rosenborgs Matthiás Vilhjálmsson scoret kampens første mål. Ti minutter senere satte Bendtner den helt smertefritt i mål under straffe. Mike Jensen scoret nok et mål for Rosenborg før noen rakk å blunke, og fem minutter før pause kunne Vegar Eggen Hedenstad putte inn enda et mål. Altså var det 4-0 allerede før andre omgang. Det var ingen tvil om hvem som herjet på banen, og både tilskuere og Sandefjord var målløse over denne fantastiske forestillingen.

Det ble ikke like mye lek i andre omgang, og det gikk litt trått for Rosenborg. Men Hedenstad gjorde likevel stillingen til 5-0 etter 75 minutter – scoring nummer to i kampen for denne karen. Sandefjords Flamur Kastrati greide etter flere forsøk å få inn ett mål etter 85 minutter, like før kampslutt. Han sørget for at tapet ikke ble helflaut, men det var likevel ingen tvil om at de ble rundspilt på Lerkendal. Rosenborg har faktisk slått Sandefjord syv ganger på rad på hjemmebane, og etter nok en seier for «trollungan» smaker nok dette surt for våre venner i sør.

Molde – Ålesund
Vi må heller ikke glemme Molde, som nå ligger på en farlig 4. plass på tabellen etter helgas kamp mot Ålesund. Resultatet ble 3-0 i favør til førstnevnte, og de rett og slett rundjulte erkerivalen på banen. Det første målet kom etter bare tjue minutter, og ble puttet inn av hodet til Björn Sigurdarson. På straffe av samme mann fikk Molde nok et mål, knapt et kvarter etter at andre omgang hadde startet. Kampen ble avgjort da Moldes Fredrik Brustad scoret det tredje målet i det 75. minutt.

Molde er i likhet med Brann og Sarpsborg 08 fem poeng under Rosenborg på toppen, noe som betyr at det vil bli en hard medaljekamp mellom de tre. Men vi må huske på at Stabæk og Ålesund ligger henholdsvis tre og fem poeng under Molde, og det er relativt tett i toppen nå. I tillegg ligger også Odds, FK Haugesund og Vålerenga fem poeng unna, med 22 poeng hver. Med andre ord vil de ni lagene på toppen jobbe ekstremt hardt og kjempe om medalje, selv om mye tyder på at Rosenborg kan ta seieren.

Rosenborg møter Sogndal
Men det er absolutt ikke avgjort enda, og vi har mange kamper å se fram til i tiden fremover. Blant annet skal Rosenborg møte Sogndal lørdag 15. juli, noe som kan bli en svært spennende kamp. Sist de to møttes, endte det i en 3-0 seier til Rosenborg, men Sogndal har vært sterke mot både Ålesund og Viking – to sterke lag som ligger relativt langt oppe på tabellen – den siste tiden. Sogndal er nok svært revansjelysten i møte med Rosenborg, og det gjenstår å se om «trollungan» jobber like hardt og jevnt som de har gjort tidligere.