Trives som nestleder

Ap-politiker Trond Giske har sittet på Stortinget helt siden 1997, og har faktisk hatt statsrådposisjon i nesten ti år. Men det siste han vil, er å bli partileder.

Ved at han har vært nestleder under fire partiledere, fra Gro Harlem Brundtland og Thorbjørn Jagland til Jens Stoltenberg og nå Jonas Gahr Støre, har han sett på nært hold det presset og mediestormen som hersker rundt partiledere. Spesielt er det mye press ettersom Ap er Norges største parti. Det er ingen tvil om at det er mye jobb, og man bør være ekstremt godt rustet til å sitte i en slik posisjon. Han har stor tillit til Støhre, og håper at han får sitte som statsminister etter høstens valg.

Viktig med gjennomslag for hjertesaker

Giske mener det er viktigere at han og partiet får gjennomslag for de sakene de brenner mest for, fremfor at han selv skal sitte i lederstolen. Han sammenligner partiet med et fotballag, og mener at man har stor påvirkningskraft om man har en sterk nok posisjon uten å nødvendigvis være leder. Det er jo absolutt noe i denne sammenligningen – for målscorere klarer jo ikke å score uten en solid pasning og godt spill fra medspillerne på banen. Og slik fungerer det nok i politikken også. Det handler om samarbeid og strategi.

Men dersom Støhre trekker seg som leder etter høstens valg, er det likevel mange i partiet som frykter at det kommer til å bli en kamp om lederstolen mellom Hadia Tajik og Giske. Det gjenstår bare å vente og se.

Med en samboer som er travel på teaterfronten, og en datter på knappe året, er det ingen tvil om at denne mannen har nok å henge fingrene i om dagen – særlig i tillegg til valgkampen. Likevel har han stilt opp med slagordet «At barna lærer og blir friske, er bedre enn skattekutt. Hilsen Trond Giske» til den uhøytidelige slagordkonkurransen til NRK.

admin Author