Verdens største ladestasjon på Rygge

Teknologien vår har avansert så mye: Tenk deg å møte besteforeldrene dine da de var små: Ville de tro at vi nå til dags kan ha det gøy på nettet med bonuskode-no.com, få en robot til å rydde huset vårt eller kjøre en selvkjørende bil? De vil sannsynligvis tro at du er gal.

En av medienes favorittteknologiske oppfinnelser i tiåret har vært Tesla-biler. De er enkle og miljøvennlige, hva er ikke å elske med dem? I det notatet, la oss se hva som skjer med Tesla.

Tesla, den store elbilgigangen, vurderer nå å bygge verdens største ladestasjon på Rygge. Den skal ha et serveringssted i tillegg til hele 40 ladepunkter. Den hittil største ladestasjonen med 20 ladepunkter, er plassert i Eidsvoll i Akershus fylke.

Det finnes også en mye større ladestasjon enn dette, på Oslo Lufthavn, med mulighet for lading av 115 elbiler. Men dette er tregere teknologi, og Tesla satser nå på hurtiglading. Det kommer også en «fleksilading»-stasjon i Bergen i november, men dette er heller ikke hurtiglading, selv om fleksilading tar halvparten så lang tid å lade. Denne stasjonen har fått navnet Bygarasjen, og tar 54 plasser.

Over hele verden

Tesla har hele 889 «Supercharger»-stasjoner verden rundt, i USA, Kina, Japan, Midtøsten og Europa, og disse ladestasjonene har til sammen 5958 hurtigladere. De legger dermed svært godt til rette for en mer miljøvennlig biltrafikk verden over, noe de hylles for av mange.

Ikke sikkert enda

Det er en del som må legges til rette for at de skal få bygd hurtigladestasjonen sin på Rygge. Blant annet er det et krav at den må være flyplassrelatert. Det er snakk om at Tesla vil ha mer enn 10 000 hurtig verden rundt i løpet av 2017, og Rygge er i den forbindelse en mulighet de er nysgjerrige på.

Ordføreren i Rygge, Inger Lise Skartlien, støtter dette prosjektet fullt og helt, og mener det støtter opp under Østfolds mål om å bli en fossilfri region i løpet av 13 år. Det vil si at de sammen med Västra Götaland i Sverige har inngått denne avtalen, noe som betyr at biogass og elektrisk kjøretøy skal få en mye høyere satsning enn tidligere. Får de en stor hurtigladestasjon på Rygge, vil dette være med på å få Østfold kraftig mye nærmere målet.

admin Author